Poradňa Notebooky


Autor: | Vložené: 04.12.2014 000 20:35 | Témy: Poradňa Notebooky

Notebook s anglickou klavesnicou

Prosim vas,

ktorom obchode dostanem cisto anglicke klavesnice prosim ? Potrebujem ich zakupit viac druhov a skoro ziadny eshop nema moznost si vyfiltrovat anglicku klavesnicu snad len alza. Tam su vsak iba 10 s anglickou okolo 35 s sk a ostatnych nad 1000 s CZ klavesnicou. To naozaj nikoho na slovensku nezaujima s akou klavesnicou kupuje notebook ???

Dakujem

  • C

    C

    4. decembra 2014

    Anglicku klavesnicu si v SR kupuje minimum ludi, preto je ich tu tak malo. Okrem toho mavaju vyrobcovia minimalne mnozstva na odber distributormi, ktori by ich vsak nemali komu predat. Takze to, ze ich je malo je preto, lebo je prilis malo ludi, ktori ich chcu.
    Btw, naco viac druhov? Nestaci jedna? Tie by mali mat najma specialisti na velke znacky (Lenovo, IBM, Dell), ktori tu maju aj korporatnych zakaznikov a prave pre nich drzia distributori 1-2 modely priamo na sklade.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
    • LSN

      4. decembra 2014 - LSN

      Ved ani Ceske nikto nechce a predsa je ich tu viac ako SK. V tomto s vami nesuhlasim.


    • LSN

      4. decembra 2014 - LSN

      A pokial viem kazdy pocitac je vyrobeny originalne s anglickou klavesnicou a neskor na centralnych skladoch danej krajiny sa klavesnice menia. Ci kazda krajina ma vyrobcu notebookov pre kazdu znacku ??? Na slovensku je to vsak tak ze nedostavame ani original kusy a ani klavesnice krajiny v ktorej zijeme !


    • Anonymný používateľ

      5. decembra 2014 - Anonymný používateľ

      Zda sa mi ze pri instalacii windowsu sa nastavuje aku klavesnicu chcete pouzivat.

      Pripadne kliknut pravym na skratku klavesnice aka je pouzivana (vpravo dole), dalej nastavenia a hned v obecnych je ''Pridat'' a tam si vyberies aku klavesnicu chces pridat pre pouzitie.

      Samozrejme ak chces aby si napriklad na Y klavese nemal aj to Z tak s tym ti nepomozem, jedine ze si kupis klavesu a nahradis :D


    • LSN

      5. decembra 2014 - LSN

      Ja pisem o fyzickom vzhlade jazykovej verzie klavesnice nie o tom ako sa nastavuje dana klavesnica vo WIN. Naprilkad rozdiel medzi slovenskou a anglickou je ze na slovenskej sa nachadzaju makke t,l,s,c atd. Ceska ma aj makke r. Anglicka ma klasicku qwerty klavesnicu bez diakritiky t.j. znaky cisla a pismena.


    • C

      8. decembra 2014 - C

      LSN:
      Ceske nikto nechce, ale vacsina obchodov obchoduje aj v daleko vacsom trhu - ceskom. Takze vyrobcovia robia bud cesko/anglicke (slovaci sa na 99% prisposobia, cesi nie) alebo cesko/anglicko/slovenske.

      Ohladom PC a klavesnic mate zle informacie. Kazdy sa robi uz s klavesnicou na mieru pre konkretny trh. Notebooky sa robia centralne, ale prvych 1000ks za tyzden z danej varky ide cojaviem do USA s anglickou klavesnicou, dalsich 200ks do CR/SR s cesko-slovenskou, dalsich 500 do Nemecka s Nemeckou klavesnicou atd. Namieru tak ako auta. Ak ste mali nieco ine (tj vam predajca menil klavesnicu), tak ste kupovali repas od predajcu pouzitych alebo vypredajovych kusov, napr. HP Renew. To vsak predajca na vlastne riziko kupil cojaviem kus z USA a na vlastne naklady tam dal SK klavesnicu. Vyrobcovia NIKDY nemenia klavesnice v skladoch.


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.