Poradňa Getac X500 GETX500S

Autor: | Vložené: 05.01.2014 000 13:35 | Témy: Poradňa Getac X500 GETX500S

HDD a nabijanie

bolo by mozne tento notebook nabijat iba specializovanou solarnou nabijackou za kazdych podmienok, lebo chcel by som si nieco taketo zobrat zo sebou na trip do azie alebo juznej ameriky, vecsinou mimo civilizacie

dalsia otazka ktora sa mi naskytuje je velmi maly ulozny priestor, potreboval by som vymenit HDD a to aspon na nejake 2 TB aby som tam mohol ukladat fotky aj videa z GOPRO kamery, a to dlhodobo pocas dlhych expedicii... za info dakujem

  • 5. januára 2014 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    Zdravím Vás,

    davajte si pozor na ten panel - aby ste mohli nabíjať notebook potrebujete príkon aspoň 40W, t.j. budete potrebovať solárny panel o ploche cca 2m2 a samozrejme jasnú oblohu. Notebook bude spotrebovávať cca 10-20W, pri vyššom jase a používaní pevného disku prípadne strihaniu videa aj viac. Takže si v prvom rade zvážte aký príkon dokáže poskytnúť nabíjačka (pozor, rôzne čínske výmysly typu 28W sú blbosť, treba to ešte vynásobiť účinnosťou ktorá je tak 20%, takže z 28W sa stane 5W). Aby sa nestalo, že na jedno nabitie NB budete musieť mať panel vonku 10 hodín. Ak máte bázu kam sa vrátite to nie je problém, ale ak budete stále v pohybe a na nabitie budete mať 1 hodinu tak to problém už je.

    Ohľadom kvality notebooku - áno, je to rugged notebook odolný voči kadečomu; v tejto triede sa skúste poobzerať aj po Panasonic Toughbooku, tie tiež vydržia kadečo. Ak nepotrebujete odolnosť voči vlhku a prachu, postačí Vám akýkoľvek business class notebook za 800-1000€.

    HDD by som radšej zobral externý, predsa len hento nie je mašina určená na rozoberanie; stačí malá netesnosť pri montáži a máte z toho obyčajné zariadenie za 400€. Alebo si namiesto HDD kúpte zo 50 SD kariet a tie len meňte podľa potreby v tej kamere. Nebudete potrebovať disky ani megaodolný notebook a postriháte si to po návrate domov.

    S pozdravom
    ZÁRUKY.sk
    http://www.zaruky.sk

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (1)
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.