Poradňa Lenovo G780 59-334454

Autor: | Vložené: 25.08.2012 000 10:29 | Témy: Poradňa Lenovo G780 59-334454

Dôveryhodnosť stránky

Na stranke

https://notebooky.heureka.sk...

je v popise k produktu napesane, ze notebook ma 2Mpx webkameru.. ked vsak otvorim oficialnu stranku produktu

http://www.electroworld.sk...

v popise k produktu ma napisane, ze notebook ma 0.3 mpx webkameru. Ak ide o jeden a ten isty produkt, tak preco niesu specifikacie o produkte na oboch strankach rovnake? ktorej z tych straniek mam verit a ako mam vobec verit ze aj ostatne informacie niesu chybne?Co ak by som si chcel v buducnosti tento produkt kupit,pretoze ma zaujali jeho parametre a vyhovujuca cena.Kupim ho a zistim ze som dal peniaze za nieco horsie ako som mal dostat.Comu mam teda verit?

  • 25. augusta 2012 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    Dobry den

    V internetovych udajoch casto vznikaju chyby.

    Heureka je stranka ktora sa prioritne nezaobera technickymi udajmi. Udaje načíta od jedného z obchodov, ktorý na nej svoje produkty uverejňuje. Ak si nevyberie ten správny tak s chybami.

    Udaje u internetových predajcov sú často rôzne. Najčastejšie vznikajú problémy pri situácii, kedy sú vkladané produkty a ten kto produkt vkladá urobí kópiu nejakého produktu a chce len zmeniť rozdielne údaje. Vtedy obvykle na niečo zabudne. Preto tak trochu platí, že ak je v rozpore názov produktu s údajmi v popise prednosť má názov.

    Najdôveryhodnejší je údaj na stránkach výrobcu. Tu odporúčame sa orientovať podľa P/N (Part Number). Je to jedinečný údaj ktorá sa používa u výpočtovej techniky a mal by jedninečným spôsobom definovať čo produkt obsahuje. U renomovaných výrobcov definuje vlastnosti nielen pokiaľ ide o hardver ale aj vrátane farby, softverovej výbavy a podobne.

    Pokiaľ internetový predajca má chybný obrázok, je to bežné pretože obrázky sú často aj u výrobcu a distribúcie len ilustratívne. Chybám v texte sa dá len ťažko vyhnúť. Pokiaľ má chybu v názve produktu (často sú tam časti špecifikácie) to by sa už nemalo stávať. Pokiaľ však má uvedené P/N a dodá produkt s iným P/N je to neodpustiteľná chyba a dá sa jednoznačne povedať že obchod nedodal to čo si zákazník objednal.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (1)
    • Nie
  • 25. augusta 2012 - Oficiálny zástupca obchodu IT-technika.sk

    ELEKTROWORLD nie je oficiálna stránka daného modelu... no podľa datasheetu má 0,3mpx kameru...

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie (1)
    • Anonym

      25. augusta 2012 - Anonym

      Kde teda najdem, ak vobec existuje model s parametrami ako je popisany na stranke heureka.sk? A aky by bol cenovy rozdiel?


Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.