Poradňa Toshiba AC100-10W PDN01E-004015CZ

Autor: Anonym | Vložené: 16.04.2012 000 17:54 | Témy: Poradňa Toshiba AC100-10W PDN01E-004015CZ

Anonym

Prečo ma tá klávesnica neposlúcha?

Kde sú mäkčene a interpunkcia?
Kolko je v Toshibe klávesníc - jazykov?
Ako napíšem "zavináč"?

  • miabonus

    miabonus

    22. apríla 2012 - Najlepšia odpoveď Autor otázky označil túto odpoveď ako najlepšiu.

    1/ Kde nájdem interpunkciu a slovanské samohlásky a spoluhlásky?

    Odp: väčšina je priamo na klávesách, čo neplatí o iných....tajomstvo je jednoduché - podržaním príslušnej klávesy otvoríme na displeji celú sadu, ktorá prislúcha pod určené písmeno.....príklad: "Ä" nájdem pod "A", ktoré napíšem tak, že podržím "Shift" + "A" ---- v znakovej sade vyberiem (kurzorom- alebo šípkami+Enter -príslušné písmeno českej/slovenskej abecedy.
    Tu je príklad ponuky pre znak "O": øœøõòóôöō...atď

    2/ Typy klávesníc: klávesnica CS a US. Prepínanie sa vykoná súčasným stlačením PRAVEJ klávesy CTRL a "medzerníka" a naopak...na spodnej časti displeja sa ns chvílu zobrazí text "přepnout na českou/anglickou klávesnici".

    3/ Zavináč @ napíšeme trojhmatom PRAVÁ klávesa CTRL + ALTGR + V

    Pozor! Pri vyplňaní internetových formulárov dochádza : ku samovolnému preskočeniu kurzora do iného riadku ----- treba priebežne kontrolovať písaný text
    - pri zápise @, alebo pri prepínaní klávesníc (CS/US) dochádza k tejto situácii:
    - počas písania do internetových formulárov sa treba pristaviť pri napísaní najbližšieho písmena "a" vo vete....v tej chvíli sa celý text vyfarbí naružovo, ako keby ste ho chceli "vystrihnúť" (past and copy) ALE ak by ste písali ďalej, tak sa VYMAŽE všetok dovtedy napísaný obsah!!!
    Tu je trik, pomocou ktorého môžete pokračovať v písaní: okamžite prerušiť písanie, do ružovo sfarbeného rámca kliknúť kurzorovou šípkou, potom stlačiť klávesu "šípka do prava (celkom dolu v pravo.....plocha sa ODFARBÍ na pôvodný stav.....teraz stlačte klávesu "MENU" - (druhá na pravo od medzerníka) - tam spodnej lište vyberte "VÍCE" (celkom na pravo) - otvorí sa roletka, v ktorej si vyberte "INFO o stránke" - otvorí sa malý informačný obdlžnik - tam kliknite kurzorovou šípkou na "OK" - všetko sa zavrie a Vy môžete volne pokračovať v písaní , samozrejme do nabližšieho prepnutia klávesníc, resp.vypísania novej email adresy so zavináčom.....to sa týka napr.aj Heureky, ak nieste zaregistrovaní....

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (3)
    • Nie
    • miabonus

      22. apríla 2012 - miabonus

      Malá oprava: klávesa MENU A DOMOV sú TRETIE na lavo a na pravo od medzerníka (nie druhé)- ďakujem.


Táto otázka už bola uzavretá.

Autor otázky bol spokojný s odpoveďou, preto je otázka uzavretá a nie je možné na ňu reagovať. Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.